Minoxidil kopen

Minoxidil kopen

Minoxidil kopen? Dat kan, hieronder zie je welke merken beschikbaar zijn en waar je deze kunt kopen.

Minoxidil is een van de populairste middelen tegen haaruitval en om haargroei te stimuleren. Minoxidil is geen hormonaal middel. Daardoor is het een algeheel stimulerend middel op de haargroei voor zowel de man en de vrouw, Minoxidil wordt daarom ook gebruikt voor andere soorten haarverlies. Het middel is dus niet alleen effectief bij erfelijke haaruitval. Er zijn verschillende sterktes maar de meest voorkomede sterktes zijn 2% (20mg/ml) en 5% (50mg/ml). Aangezien bij een hogere concentratie vaak irritatie optreed worden deze niet aangeraden.

Minoxidil 5% kopen

Het is aangeraden om minoxidil 5% te kopen wanneer je geen irritatie ondervindt. De 5% minoxidil is gebleken even effectief te zijn als 10% of 15% concentraties. De hogere concentraties zorgen vaak voor irritatie van de huid.

Minoxidil 2% kopen

Indien je irritatie krijgt van de minoxidil 5% kun je beter de minoxidil 2% kopen. Deze variant heeft een lagere concentratie waardoor je waarschijnlijk minder irritatie krijgt.

Waar kan ik het beste Minoxidil kopen?

Er zijn verschillende aanbieders op de markt maar wat is nu het verschil? Hieronder hebben we de nadelen en voordelen van de beschikbare merken opgesomd.

Rogaine minoxidil
Xiromed minoxidil
Foligan minoxidil
Fagron minoxidil
linn pharma minoxidil

De aanbieders

De verschillende merken zijn bij meerdere aanbieders te koop. Zie hieronder het overzicht met de aanbieders en hun prijs.

Rogaine

Is er nog een betere optie?

Naast Minoxidil zijn er ook Minoxidil equivalenten die een bewezen klinische werking hebben. Deze equivalenten zorgen vaak voor minder irritatie. Daardoor zijn hogere concentraties vaak wel goed te gebruiken. Hierdoor kun je vaak alsnog een hogere effectiviteit bereiken,

artikel

Kingsowned heeft een verbeterde Minoxidil equivalent met extra actieve grondstoffen. Deze grondstoffen voorkomen haaruitval en stimuleren haargroei nog beter. Deze formule bestaat uit een Minoxidil equivalent met een verhoogde werking ten opzichte van Minoxidil. Daarlangs bevat de formule ook cafeïne, deze actieve stof heeft ook een stimulerende werking op haargroei.

Cafïene 5%

Verhoogd de bloedstroom en zorgt voor een verbeterde doorvoer van voedingstoffen en stimuleert de groei van de haarwortel. Bron Cafeïne: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3500065/

Minoxidil equivalent 5%

Remt DHT hormoon dat zorgt voor haaruitval bij mannen en vrouwen. Bron Minoxidil: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6691938/